Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Víte jak v létě obléci miminko?

Víte jak v létě obléci miminko?

Na letní měsíce, kdy si užíváme dlouhých dní a slunečních paprsků, se většinou všichni těšíme. Jste-li však  rodiče novorozeňátka, které přišlo na svět v horkých letních měsících, pravděpodobně váháte, jak jej správně obléci na procházku. Poradíme vám, jak to udělat, abyste s miminkem venku strávili hezké chvíle.

Pamatujte na citlivou pokožku miminka

Jednoměsíční miminko je třeba obléci celé. Vhodné je lehké oblečení, stačí jedna vrstva. Například lehké bodýčko i s dlouhým rukávem nebo letní overalky, které jsou vzdušné a pohodlné. Miminka totiž ještě nemají vyvinutou termoregulaci. 

Pokud je vítr, nasadte čepičku, protože hlavičkou miminka ztrácí nejvíce tepla. Volte bavlnu či biobavlnu a světlejší barvy. Obléci můžete i bodýčko s krátkým rukávem, dbejte však na jedno důležité pravidlo – nevystavujte nezakryté části těla dítěte přímým slunečním paprskům. 

Aby se děťátko v kočárku nepřehřálo, občas ho vytáhněte (vyhýbejte se však pobytu na přímém slunci, příhodnější je být ve stínu či polostínu).

Vyrazili jste na procházku s miminkem v šátku? Pamatujte na to, že jej musíte obléknout méně než do kočárku. Při dotyku si totiž vzájemně předáváte tělesné teplo. Zde je však na místě nasadit miminku klobouček nebo čepičku a chránit hlavičku před sluncem i větrem.

Můžu s miminkem v parném létě ven?

Kladete si otázku, zda je vhodné jít s právě narozeným miminkem v létě ven na procházku. Určitě můžete a nejlépe do přírody. K vycházce si vyberte ranní či pozdní odpolední čas. Nevycházejte mezi 11. a 15. hodinou, kdy slunce nejvíce pálí a vzduch je prosycen teplem. A samozřejmostí je, abyste miminko nevystavovali přímému sluneční záření. Pozor si také dávejte na zakrývání kočárku plenkou, pod kterou se vytvoří horké a nedýchatelné prostředí. Použít můžete například síťku proti hmyzu a hlavně vašeho malého potomka pravidelně kontrolovat, zda není zpocený a neklidný. 

Užijte si se svým miminkem příjemné léto!