Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

V čem posíláme vaše balíčky? Aneb snažíme se šetřit životní prostředí

Vážení zákazníci,

napadlo nás poměrně důležité téma o kterém bychom vám chtěli napsat. Udivuje nás kolik odpadu - zejména plastového jsme nuceni sami třídit a recyklovat z dodávek výplňových materiálů, látek a dalších věcí, které od našich dodavatelů odebíráme. Do toho nám občas napíše zákazník, proč jsme nezabalili například bílou zavinovačku do igelitového pytle a posíláme ji jen v krabici, což nám přijde naprosto zbytečné. Zde bychom vám tedy rádi uvedli, v čem posíláme naše balíčky a proč.

Většinu našich výrobků, zejména kojící polštáře, zavinovačky, deky atd. posíláme ve 3 vrstvé krabici o různých rozměrech. Jedná se 100% recyklovatelnou 3vrstvou vlnitou lepenku s certifikátem FSC mix. Zásadně nebalíme naše výrobky do igelitových pytlů a sáčků, pokud to není nezbytně nutné. 99% objednávek chodí v pořádku s nepoškozenou krabicí. Pokud se krabice při přepravě poškodí a výrobek je ušpiněný, tuto záležitost samozřejmě řešíme výměnou nebo jinou dohodou ke spokojenosti obou stran. 

KK3-4

Metráž látek vám posíláme v krabicích, které nasbíráme sami od našich dodavatelů nebo věcí, které si v rodině sami zakoupíme. Proto vám může přijít krabice např. od elektra, bot a jiné. Vzhledem k tomu, že tyto krabice bychom jinak vyhodili, přitom mohou znovu posloužit a nenavyšovat tak produkci odpadu naší firmou, jsme se rozhodli je dále využívat k tomuto účelu. 

V případě, že je vaše objednávka metráže atd. malého rozměru a krabice je zbytečně velká, přijde vám balíček v tzv. flybagu - igelitové obálce. Přestože jsou igelitové obálky vyrobené z plastu, je jejich zátěž na životní prostředí relativně nízká. 70 % materiálu pochází z recyklátu a celá obálka se dá znovu recyklovat. Složení obálky je Polyethylen (ze 70 % recyklovaný) – síla 50my.

PLASTOVE-OBALKY

 

Nábytek a další produkty větší váhy posíláme v 5 vrstvé krabici se stejnými parametry jako u krabic 3 vrstvých viz výše.

 

Nechceme produkovat více obalového odpadu a zatěžovat životní prostředí více než je nutné. Proto prosím tento článek vezměte v potaz před tím, než u nás uděláte objednávku.

 

Chráníme planetu pro naše děti a věříme, že vy budete také.