Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Kam s dětmi na výlet, aby je to bavilo?

Kam s dětmi na výlet, aby je to bavilo? Vezměte je za zvířaty

Sobotní či nedělní ranní sluníčko slibuje krásný den. Vaše ratolesti se už probudily a jejich energie je nevyčerpatelná. A vy přemýšlíte, jak je zabavit a přitom si užít příjemný den s rodinou. Vezměte děti na výlet za zvířátky. Společně prožijete den plný zábavy i poznání. Máme pro vás několik tipů, kam se s dětmi vydat.

Chcete pozorovat pasoucí se lesní zvěř? Vydejte se na „stezku v oblacích”

V karlovarských lázeňských lesích se na ploše téměř sedmi desítek hektarů rozkládá obora s živou lesní zvěří. Obora sv. Linhart u Karlových Varů je příjemným místem k procházkách a relaxaci uprostřed přírody. Díky unikátní sestavě lávek, rozhleden a pozorovatelen se vám a vašim dětem naskytne úžasný pohled na lesní zvěř shora. Spatřit můžete pasoucí se jeleny, daňky i rochnící se divoká prasata. Tiše! Podívejte, támhle se pase…

Za lesní zvěří do města? Vydejte se na Holednou

Obora Holedná s lesní zvěří, jezírky a odpočinkovými altány je výjimečná už jen samotným umístěním. Najdete ji na na předměstí jihomoravské metropole, mezi městskými čtvrtěmi Jundrov, Kohoutovice a Bystrc. Stačí nasednou na městskou hromadnou dopravu a pak si už jen užít procházku lesoparkem po naučné myslivecké a interaktivní stezce Holedná.

Zoo pěti kontinentů na Vysočině

Zoologickou zahradu s exotickými zvířaty z pěti kontinentů najdete v přírodním údolí u říčky Jihlávky, ve městě Jihlava. Čeká vás procházka po zajímavých expozicích, jako je například africká vesnice Matongo, asijský parčík Hokkaido, jihoamerická Hacienda Escondido, tropický pavilon, pavilon šelem, Shetlandské ostrovy, Malay Medan, Australská farma a mnohé další. Různorodý terén s vodními plochami, zalesněnými svahy, loukami i skalami, a to v těsné blízkosti centra města, dotváří atmosféru divoké přírody.

Dali jsme vám jen několik zajímavých tipů, ale pokud jsou pro vás příliš vzdálené, není to žádný problém. Téměř každý kraj v naší republice má svoji zoologickou zahradu a nedaleko od vašeho bydliště se může nacházet jeden z desítek zooparků nebo zookoutků.