Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Jak zavinout miminko, aby bylo spokojené?

Proč se miminka zavinují?

Zavinování miminek už znaly naše maminky, babičky i prababičky. Zabalily je do plédů, polštářů i krásně ušitých zavinovaček. A proč miminko zavinout? Důvodů je několik. Zavinovačka je praktický pomocník, který vám pomůže novorozence lépe vzít do náruče, udrží nezbytné teplo, uklidní plačící miminko, zabrání poškrábání a nekoordinovanému pohybu ručiček a především zajistí pocit bezpečí.

Jak správně miminko zavinout?

Pokud se rozhodnete své miminko zavinovat, čiňte tak už od narození. Už v porodnici se z vašeho novorozeňátka stává krásný „zamotaný” uzlíček. Své děťátko do zavinovačky ukládejte vždy na záda a v prvních týdnech jeho života schovávejte i ručičky (z důvodu nekontrolovatelných pohybů a poškrábání). Takto uložené miminko má pocit bezpečí a je klidnější. Volnější prostor ponechejte v dolní části pro nohy, zvláště při potížích s vývojem kyčlí (je vhodné se poradit s pediatrem). Později, až miminko povyroste, můžete zavazovat už volněji, aby těsnější úvaz neomezoval v pohybu. Už se vaše miminko přetáčí na bok a bříško? To nastala doba, kdy už vaše děťátko není třeba zavinovat (také z bezpečnostních důvodů, aby při otočení nepřitisklo obličej do postýlky či polštářku).

Zavinovačky Mimoušek pro vaše miminko

Vhodný materiál pro zavinovačky je ten, který nebude dráždit citlivou dětskou pokožku a bude prodyšný, aby nedocházelo k přehřátí miminka. Každé miminko si zaslouží to nejlepší, a proto Mimoušek nabízí kvalitní zavinovačky. Vybrat si můžete luxusní péřovou zavinovačku, vyrobenou z prémiové látky snímatelného potahu z minky, velvetu nebo bavlny s výplní z husího peří, které miminku zajistí teplo. 

Krásná, praktická a univerzální, vhodná k zavinování miminka po celý rok je Mimouškova mušelínová zavinovačka.

Lehká, kvalitní z bavlněného plátna nebo z vafle 100% bavlny je příjemně hřejivá zavinovačka, která zajistí vašemu miminku pohodu po celý rok. Lze ji využít i jako podložku či dečku.