Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Jak kojit v sedě? Poradíme vám!

Jak kojit v sedě? Poradíme vám, jak na to a na co si dát pozor

Kojení je přirozená a ta nejlepší výživa pro vaše miminko. Mateřské mléko obsahuje všechny důležité živiny, které děťátko potřebuje pro svůj zdravý vývoj. Je to také čas, kdy jste s miminkem v těsném kontaktu a už od prvního přiložení si navzájem utváříte citové pouto. Aby tento společně strávený čas byl chvílí pohody, je zapotřebí uložit sebe i mimiko do pohodlné polohy. Jednou z nich je poloha v sedě.

Jak kojit miminko v sedě s kojicím polštářem?

Řeknete si, posadím se na židli, do křesla či na gauč, miminko si vezmu do náruče a přiložím ke kojení. Ale i kojení v sedě s pomocí kojicího polštáře má několik poloh. Tou nejpřirozenější, klasickou polohou je ta, že kojicím polštářem ovinete svůj pas a miminko položíte na polštář na bok. A děťátko se může přisát k bradavce.

Při další pozici, zvané kolébka, můžete kojicí polštář umístit podél vašeho předloktí, na které si položíte miminko a zároveň mu budete podpírat rukou ramínka a prsty hlavičku. Nožičky děťátka jsou podél vašeho boku. 

Své miminko můžete také například držet pravou rukou a přitom kojit z levého prsu. Současně kojicí prs podpíráte tou rukou, kde se vaše miminko přisálo k bradavce. Tato pozice se nazývá boční fotbalové držení miminka. 

Jste-li po císařském řezu, uvelebte se do polosedu s podloženými nohami, například polštářem ve tvaru válce. Děťátko budete držet přirozeným, klasickým způsobem. Aby však tlak na jizvu nebyl příliš velký, vložte mezi sebe a děťátko kojicí polštář.

Mimoušek myslí na vaše pohodlí

Při kojení si vy i vaše miminko zasloužíte co nejvíce pohodlí a relaxace. Využijte k tomu multifunkční kojicí polštáře Mimoušek. Tento všestranný polštář, kojicí a současně těhotenský, dokáže předcházet bolestem zad před i po narození miminka. Krásné, funkční a kvalitně ušité kojicí polštáře Mimoušek jsou tím pravým komfortem pro vás.