Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Jak vybrat správnou matraci pro dítě?

Jak vybrat správnou matraci pro dítě?

Chystáte pro vaše dítě nový pokojíček s „velkou” postelí a přemýšlíte jakou vybrat matraci? Pro zdravý růst a vývoj dětí je spánek důležitý, a proto je také podstatné zvolit kvalitní matraci. Nepodceňujte její výběr, malé děti tráví v posteli více času než dospělí.

Správná matrace pro zdravý růst dětí

Vybrat správnou matraci pro dítě není tak jednoduché, jak se to na první pohled může zdát. Matrace, která dítěti během spánku neposkytne dostatečné uvolnění a dobrý odpočinek, může mít vliv na pozdější problémy s páteří. Říkáte si, čím měkčí, tím bude matrace pro dítě lepší. Není to tak zcela pravda. Odborníci pro zdravý růst a vývoj dítěte spíše doporučují matrace s pevnější konstrukcí a se střední tvrdostí, tj. 3 a více (stupnice tvrdosti od 1 do 5). Tím matrace poskytne dostatečnou oporu pro páteř. Pro dětskou matraci také není vhodné zónování, to je určeno pro dospělé. Děti během spánku „cestují”, a tak členění na zóny není žádoucí. Z hygienických důvodů pořiďte dětem postel a matraci zvlášť, vyhýbejte se celočalouněným lůžkám. Samostatnou matraci tak můžete dobře vyvětrat. 

Ideálním materiálem pro dětskou matraci jsou tzv. studené pěny, jsou vhodné z hygienického hlediska a poskytují správnou pružnost. Zaměřte se při výběru také na to, zda má matrace pro dítě snímatelný potah, který lze prát minimálně na 60 °C.

Matrace Mimoušek pro zdravý spánek dětí

Matrace Mimoušek Visco Comfort zajistí dítěti kvalitní a zdravý spánek plný krásných dětských snů. Matrace splňuje nejvyšší standardy kvality a nezávadnosti materiálů a zajistí správný vývoj dítěte. Matrace Mimoušek je komfortní a nelepená, z viscoelastické líné pěny a studené pěny VISCO KOMFORT. Vyšší pevnost matrace zajišťuje sendvičové uložení. Určitě oceníte snímatelný potah Aloe Vera, který lze prát na 60 °C. Špičková matrace výšky 15 cm tak zajistí vašemu dítěti pohodlné a zdravé spaní.