Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Jak vybavit postýlku pro miminko

Jak vybavit postýlku pro miminko

Čekáte miminko a připravujete výbavičku do dětské postýlky? Nejen kvalitní postýlka, ale také doplňky pro miminko jsou v jeho prvních měsících důležité, především pro zdravý vývoj a nerušený, klidný spánek. Dopřejte svému miminku kvalitní vybavení postýlky, aby se děťátko cítilo dobře a současně aby tento prostor byl praktický, bezpečný a zároveň příjemný.

Postýlka pro miminko jako základ

Postýlka by měla být ze zdravotně nezávadného materiálu. Při výběru matrace pro miminko zvolte správný rozměr, tedy určitě nekupujte menší, než je prostor postýlky, neboť volné místo by mohlo zapříčinit zaklínění ručičky či nožky dítěte a došlo by k úrazu. Pro miminka jsou vhodnější tvrdší matrace (ne příliš tvrdé, ale také ne měkké), neboť poskytují páteři dostatečnou oporu, aby se mohla správně vyvíjet. Prodyšnost  matrace zajistí cirkulaci vzduchu a stálost přirozené tělesné teploty.

Výbavička pro miminko do postýlky

Dalším nepostradatelným vybavením do postýlky je mantinel neboli látkový pás s měkkou výplní, který ochrání vaše děťátko před bouchnutím do hlavičky, předejde nechtěnému prostrčení ručičky či nožičky skrz postýlku a také chrání před průvanem.

Dětské povlečení by mělo být komfortní, měkké a útulné. Proto vhodným a zároveň nejpoužívanějším materiálem pro dětské povlečení je bavlna, která je měkká, pevná, přitom prodyšná a nezpůsobuje alergie.

Zavinovačka je další praktický pomocník, který vám pomůže novorozence lépe vzít do náruče, udrží nezbytné teplo, uklidní plačící miminko, zabrání poškrábání a nekoordinovanému pohybu ručiček a především zajistí pocit bezpečí. 

Vybavení postýlky od Mimouška

Mimoušek má pro vás v nabídce další doplňky do postýlky, díky nimž se vaše miminko bude cítit bezpečně a klidně. Například krásné šustící usínáčky a stabilizační polštářky, jenž jsou ideální pomůckou pro novorozence a miminka, neboť polštářek udržuje hlavičku ve správné pozici.