Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Chystáte se zařizovat dětský pokojíček?

Proměňte místnost v útulné bydlení

Zařizování dětského pokojíčku patří určitě k příjemným radostem rodičovství. Chcete, aby se v něm dítěti bydlelo dobře a současně aby byl praktický, bezpečný a zároveň příjemný.  Ať už zařizujete místnost pro miminko nebo školáka, vytvořte příjemný prostor pro daný věk tak, aby odpovídal aktuálním potřebám dětí.

Dětský nábytek

Příhodným materiálem pro dětský pokoj je dřevo. Vybavení pokojíčku, jako jsou postýlky, postele, skříně, stoly a mnoho dalších doplňků působí hřejivým a příjemným dojmem a dodají na útulnosti. Dřevo je přírodní, zdravotně nezávadný materiál, a tudíž je ekologické. Nábytek je bytelný, snadno jej můžete po opotřebení renovovat.

Tři v jednom a Mimoušek

Máte nábytek, ale jak jej v pokojíčku rozmístit? Vězte, že nejvhodnější rozdělení je na tři zóny - na spaní, na hraní a na učení. Jednotlivé části přizpůsobte věku dítěte. Malé děti potřebují větší prostor na hraní, školáci zase dobře osvětlený pracovní stůl a kvalitní židli. Důležitá je také dětská postel a matrace. Na to pamatuje i Mimoušek, který nabízí hodnotný dřevěný nábytek i matrace pro vaše děti.

Od podlahy po strop

V dětském pokojíčku by mělo být také správně zvolené pokrytí podlahy. Koberce z důvodu prachu a přítomnosti roztočů nejsou vhodné. Především pro malé děti, které si hrají na zemi. Raději vyberte plovoucí nebo vinylovou pokládku, kterou snadno umyjte a očistíte.
Nezbytnou součástí vybavení místnosti by mělo být i dostatečně osvětlení, jako jsou lampy, lampičky, lustry s kvalitními žárovkami.

Vytvořte dětem krásný a útulný domov, neboť pokojíček je tak trochu jejich uzavřeným světem a útočištěm, kde by měly najít své místo na hraní, učení i odpočinek.