Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Zpestřete si rodinnou procházku

Zpestřete si rodinnou procházku lesem zábavnými hrami

Jste rodiče malých capartů a předškoláků a chodíte rádi na výlety do přírody? Pojďte do lesa, který nabízí mnoho podnětů ke společným hrám. Aktivním pobytem v přírodě podpoříte zdraví a duševní pohodu nejen sobě, ale především dětem.

Postavte domeček 

Tato oblíbená činnost bude určitě bavit celou rodinu. Nejdříve vyberte s dětmi vhodný strom. U jeho kořenů mohou děti samy nebo společně s vámi postavit domeček pro lesní zvířátka i skřítky. V okolí jistě najdete spoustu různých větviček, kůry, jehličí, mechu a kamínků, pomocí nichž mohou děti vytvořit obydlí pro lesní obyvatele.

Házejte šiškou 

Dorazíte-li při lesní toulce na palouk nebo cestu, může to být místo pro další lákavou hru, házení šiškou do dálky a na cíl. Společně si připravte dostatečnou zásobu šišek a zábava může začít. Pro házení do dálky vyznačte na zemi startovní čáru. K házení na cíl vyberte strom. Pro nejmenší výletníky ten nejbližší kmen, starší děti se mohou trefovat do vzdálenějšího a třeba i užšího kmene stromu. Hru můžete obměnit a házet šišky do dutého pařezu nebo kruhu sestaveného z klacíků či kamínků.

Zahrajte si na veverky

Určitě jste dětem pověděli, že si veverky musí na zimu připravit zásoby. A právě děti se mohou na chvíli stát tímto malým lesním zvířátkem. Ke hře můžete využít hromadu šišek, která vám zbyla z házecí aktivity. Kolem stromu vyznačte z větviček a kamínků kruh, což bude znázorňovat veverčí úkryt. Úkolem dětí bude nanosit v časovém limitu do svého „domečku” co nejvíce šišek. Ale pozor, nesmí běhat jen tak, ale pohybovat se jako veverky skákáním.

Staňte se lesním malířem 

Na výlet do batůžku můžete kromě svačiny a pití přibalit také papíry a lepidlo. Během procházky nasbírejte listy, větvičky, mech a natrhejte květiny (ale pozor na chráněné rostliny, které se naopak nesmí trhat). Ze všech získaných materiálů a s pomocí lepidla si mohou děti vytvořit lesní koláž a obrázek si uschovat na památku.