Sleva -20% na všechny šicí věci po celé léto Vážení zákazníci, prosíme o shovívavost a trpělivost v odbavování vašich objednávek. Potýkáme se s velkým nárustem v počtu objednávek, všechny se snažíme odbavovat postupně a co nejdříve. Děkujeme za pochopení. Ve dnech 9. - 19.8.2024 dovolená. Objednávky budou odbavovány ve velmi sníženém režimu. Omezená telefonní podpora. Využijte chatové a e-mailové komunikace. Děkujeme za pochopení

Z jaké látky ušít výbavičku pro dítě?

Z jaké látky ušít výbavičku pro dítě?

Z jaké látky ušít výbavičku pro dítě?

Toužíte, aby vaše dítě mělo polštářek, povlečení a třeba i usínáčka z kvalitní látky? Mimoušek nabízí metráž, které splňují vysoký standard na kvalitu materiálů. Můžete si nechat výrobek ušít, pokud jste však plni kreativních nápadů a chybí vám už jen kvalitní látka, našli jste právě ten správný obchůdek. V metráži najdete kolekci látek, ze kterých vytvoříte ty nejúžasnější „kousky” pro malé i větší děti.

Pořiďte si metráž u Mimouška

U dětských látek se samozřejmě klade velký důraz na kvalitu a nezávadnost materiálu i pro děti do 3 let. Dětské látky od Mimouška tyto parametry splňují. V nabídce najdete metráž z minky látky, mušelínu, bavlny, látky z vaflovou vazbou, pleteniny, teplákoviny, lnu, sypkoviny a další doplňky. V kolekci dětských látek objevíte jednobarevnou, barevnou i potištěnou metráž s různými motivy. Dopřejte svým dětem to nejlepší s certifikátem OEKOTEX Standard 100. 

Z jaké látky ušít výbavičku pro dítě?
Z jaké látky ušít výbavičku pro dítě?

Co byste měli vědět o metráži od Mimouška

Minky látka je velmi příjemná a hřejivá (100% polyester). Je vhodná pro šití mantinelů, zavinovaček, hnízdeček, polštářů, dek a dalších produktů. Látku perte na 30 °C, ale v sušičce nesušte, nežehlete, ani chemicky nečistěte. 

Velmi exkluzivní sametový materiál je velvet neboli minky velvet (100% polyester), který oceníte u zavinovaček, hnízdeček, polštářků či mantinelů. Můžete jej stříhat různým směrem. Látku perte na 30 °C, ale v sušičce nesušte, nežehlete, ani chemicky nečistěte.

Chcete moderní a krásnou látku různých potisků a barev? Vsaďte na mušelín (dvojitá gázovina, 100% bavlna). Je vyrobena za pomoci nejmodernějších technologií zpracování bavlny, je prodyšná, lehká, vhodná do letních dnů. Látku perte na 30 °C, můžete žehlit, ale v sušičce nesušte, ani chemicky nečistěte. 

Bavlna je nejpoužívanějším materiálem, který potěší každou maminky i dítě. Bavlna je ideální pro ložní prádlo, přikrývky, dětské hračky a další výrobky, u nichž je důležitá trvanlivost, vzdušnost a příjemná textura tkaniny. Prát můžete na 30 °C, sušit v sušičce ano i žehlit, avšak chemicky nečištěte. 

Látka s vaflovou vazbou se zpravidla vyrábí z bavlněných vláken. Díky charakteristickému čtverečkovanému designu a skvělým vlastnostem je tato látka velmi oblíbená pro šití kojeneckého zboží, jako jsou dečky, hnízdečka, mantinely aj. Je krásná i v kombinaci např. s bavlnou nebo mušelínem. Můžete prát na 40 °C, žehlit, avšak nebělit ani chemicky nečištit.

Materiál vhodný zejména pro šití oblečení je pletenina. Její složení je 95 % bavlna a 5 % elastan. Oblečení z teplákoviny je pohodlné a neztrácí svůj tvar, pletená textilie se nežmolkuje.

Len je ideální pro letní šaty, kraťásky, kabátky, ale i další výrobky do domácnosti např. lenošky, polštáře a další. Svým složením (30 % len a 70 % viskóza) si zachovává vlastnosti obou tkanin, má příjemný omak, je prodyšný a v létě chladivý. Přidáním viskózy je materiál lehký, ale elastický. 

Sypkovina je látka speciálně vyrobená pro peřiny, vnitřní potah polštářů a dalších výrobků. U Mimouška naleznete sypkoviny sulpa, andrepa, fatima a další. Sypkovina Sulpa je tradiční sypkovina vyrobená v České republice, je zdravotně nezávadná a splňuje zákonné požadavky pro děti do 3 let.