Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Jak vybrat správnou dětskou chůvičku

Jak vybrat správnou dětskou chůvičku?

Jak vybrat správnou dětskou chůvičku?

Dětská chůvička je dnes už nepostradatelným pomocníkem rodičů při péči o miminko.  Zajistí kontrolu, klid a rodinnou pohodu nad spánkem dítěte. Je to vlastně takové spojení na dálku, které vám pomůže s opatrováním miminka. Ohlásí vám, když se vaše děťátko probudí, zakňourá a zapláče. A vy se tak můžete rychle dostavit do pokojíčku nebo ke kočárku, prostě tam, kde uložíte své miminko ke spánku.

Dětská chůvička pohlídá vaše děťátko

Dětskou chůvičku tvoří dvě části – vysílač a přijímač. Vysílač umístíte do takové blízkosti vašeho dítěte, aby zvuk a případně i obraz, který je následně přenášen do přijímače, byl dobře slyšitelný a viditelný. 

Pro to, aby vám dětská chůvička dobře sloužila, mějte při výběru na zřeteli několik důležitých parametrů. Jak vybrat tu správnou chůvičku?

  • Zaměřte se na dosah a kvalitu signálu chůvičky, což je důležité pro vzdálenost, na kterou bude přístroj fungovat. Souvisí to s překážkami, které mohou šíření signálu bránit. 
  • Ověřte si výdrž baterie, tedy jak dlouho vydrží chůvička bez napájení, budete-li ji používat ve venkovních prostorách, například v dětském kočárku.
  • Dětské chůvičky disponují i video přenosem, díky kterému můžete vaše dítko  kontrolovat nejen zvukem, ale i obrazem. 
  • Vaše děťátko pláče, ale vy se za ním zrovna v danou chvíli nemůžete dostavit. Pro tento případ se vám bude hodit tzv. obousměrná dětská chůvička. Oproti jednosměrné, která funguje pouze jako pasivní vysílačka, má tu výhodu, že svým hlasem můžete na dálku k dítěti promluvit a tím ho uklidnit. 
  • Analogová nebo digitální chůvička? Každá má své pro a proti. Pokud signál chůvičky bude překonávat velkou vzdálenost nebo stromy, vhodnější je analogový model. Digitální oceníte tam, kde by chůvičku rušily další přístroje. 
  • Kvalitnější modely dětských chůviček nabízí i možnost nočního vidění nebo podporu Wi-Fi. 
  • Dětské chůvičky mají k dispozici kromě základních funkcí také mnoho dalších doplňků. Vyberte si takový model, který bude vašim požadavkům vyhovovat.
Jak vybrat správnou dětskou chůvičku?