Věděli jste, že cenu za kojící polštář si můžete nechat proplatit u vaší pojišťovny?

Dárek pro maminku a miminko aneb co přinést „do kolébky”?

Dárek pro maminku a miminko aneb co přinést „do kolébky”?

Narození dítěte je krásným a důležitým okamžikem v životě rodičů. Jejich radost sdílí i blízcí a přátelé, kteří se těší, až si miminko pochovaji a přivítají ho na světě. 

Připravujete se na návštěvu za novorozeňátkem a jeho maminkou a přemýšlíte, čím je obdarujete? Vybrat vhodný a praktický dárek nemusí být pro mnohé z nás úplně jednoduché. Příchod nového človíčka na svět si určitě zaslouží náležitou pozornost. Dárky, které přinesete takzvaně „do kouta” by měly být pěkné a především praktické. Mamince usnadní práci a miminku zpříjemní začátek jeho života.

Dary, dárky, dárečky pro chlapce i holčičky

V dnešní době je opravdu z čeho vybírat. Je vhodné se nejdříve zeptat novopečených rodičů, co by si přáli za dárek. Pokud výběr nechají na vás, inspiraci určitě najdete na internetu. Přinést můžete oblečení, dětskou kosmetiku, výbavičku potřebných věcí jako například zavinovačky, peřinky, deky, mantinely do postýlky či spací pytel. Maminka určitě ocení praktický kapsář, přebalovací pult i kojící polštář. A pro celou rodinu pamětní kroniku či fotodeníček, do kterého mohou novopečení rodiče zaznamenávat život svého dítěte. 

Krásné dárky od Mimouška

I Mimoušek má pro vás v nabídce spoustu dětských věciček, které maminkám, tatínkům a jejich děťátku udělají radost. Může to být dětský dřevěný nábytek do pokojíčku,  bavlněné povlečení, deky, fusaky, sety do kočárků, kojící polštáře nebo roztomilý usínáček.

Dárky do „kouta” mají svojí tradici

Maminkám a novorozeným dětem se už od dávných dob nosily dárky „do kouta”. Kde se vzal tento název? V minulosti maminka se svým děťátkem měla útočiště v rohu místnosti, tedy v koutu, se zakrývací plachtou. Byla to vlastně ochrana šestinedělky a dítěte v prvním období po porodu. A v tomto období se uskutečňovaly návštěvy, které přinášely různé dárky. Dříve to byla především materiální výpomoc rodině, dnes návštěva představuje etickou a lidskou hodnotu.